home
counselling
coaching
training
mediation
Walkabout
WebCounselling
Human Alignment
contact
c&c links

 

Coaching

"Live life to the max", een bekende reclamekreet. Heb je daar wel eens over nagedacht? Leef jij je leven wel ten volle? Wat houdt je tegen om meer te halen uit je werk? Eigenlijk weet je dat je veel meer kunt maar weet je niet hoe? Heb je moeite je volgende stap te bepalen?

Coaching helpt je de hulpbronnen in jezelf aan te boren die je nodig hebt om beter te presteren, je sterke kanten te zien en te benutten zodat je in staat bent om te worden wie je wilt. Een coach helpt je je doelen scherp te krijgen, een plan te maken om ze te bereiken en je te helpen bij het uitvoeren ervan. Een goede coach kan reflecteren, uitdagen en helpt je je blinde vlekken te ontdekken. Een coach daagt je uit en hij neemt de tijd om uit te vinden wat het voor je betekent om te winnen. Een coach is een partner die je helpt je leven te leiden zoals je zelf wenst, zowel professioneel als persoonlijk. Een coach zorgt ervoor dat je al je potentieel benut. 

Groepscoaching

Hoe laat je je team optimaal functioneren? Welke doelen stelt het team zich? Hoe verlopen conflicten binnen het team en met anderen daarbuiten? Is elk teamlid gemotiveerd en gericht op samenwerking om de doelen te bereiken? Het zijn vragen die bij groepscoaching aan de orde komen. De dynamiek in een groep is vaak complex, er blijven veel zaken onder de oppervlakte waardoor ogenschijnlijk mensen samenwerken maar dat in de praktijk niet doen. Teamcoaching kan ervoor zorgen dat je team een forse stap zet in de ontwikkeling in professionaliteit en teamgeest.

Coaching heeft zijn oorsprong in de sport. Een coach zorgt in de sport voor de condities waaronder het team moet presteren. Zodra de wedstrijd begint, zijn de mogelijkheden van de coach beperkt om in te grijpen. Hij moet dus anderen tot grote prestaties stimuleren, en staat letterlijk aan de zijlijn. Dit is overgenomen door het bedrijfsleven. Coachend leiderschap komt in sommige situaties in de plaats van of aanvullend op, inhoudelijk leiderschap. Als er geen hiėrarchische relatie bestaat en de coach een onafhankelijke buitenstaander is, spreken we over coaching zoals we hier bedoelen. 

Human Alignment doet zowel individuele coaching, groepscoaching of indien gewenst, een combinatie van beiden. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, bel of vul het aanvraagformulier in.