home
counselling
coaching
training
mediation
Walkabout
WebCounselling
Human Alignment
contact
c&c links

 

Walkabout 

De Natuur. Fysieke inspanning. Een intensief, gestructureerd gesprek. Als je van wandelen houdt, redelijk fit bent en een tikje ongeduldig, is dit een heerlijke manier om een counselgesprek te voeren. Je loopt gedurende circa 3 uur in een mooi gedeelte van Nederland. Door de actie van het wandelen en de rust van de natuur krijgt het gesprek een extra dimensie. Zo kun je in één gesprek al een grote stap maken.

De route van de wandeling is de route van het gesprek. Van probleemverkenning en -keuze via doelen stellen naar een concreet plan.  Het wandelen zelf zet aan tot actie. Het gevoel fysiek in beweging te zijn geeft je ook een gevoel van mentale beweging. Het kan je net dat zetje geven dat je nodig hebt.

De Aboriginals uit Australië gaan eens in de zoveel tijd op pad, hun Walkabout.. Daarbij doorkruisen ze het continent over enorme afstanden. Ze lopen langs zogenaamde “song-lines”. Dit doen ze niet zomaar. Ze geloven dat de aarde is “gezongen” door de oerwezens. Door deze walkabouts houden de aboriginals de aarde in stand. In de liederen, die ze zingen als ze elkaar tegenkomen, wordt gedetailleerd hun weg beschreven.  

Ben jij toe aan jouw Walkabout?