home
counselling
coaching
training
mediation
Walkabout
WebCounselling
Human Alignment
contact
c&c links

 

Human Alignment

De naam Human Alignment verwijst naar het "richten" van de mens in zijn omgeving. Jezelf vinden, jezelf blijven en je omstandigheden aanpassen aan je eigen behoeften. Volgens Rolf Bom, oprichter van Human Alignment, is dat de sleutel tot geluk en succes. Jezelf vinden, een mooie jaren zeventig-term, betekent te weten wat je drijfveren en passies zijn. Waardoor wordt jíj gemotiveerd? Wanneer voel je je zielsgelukkig? Je kunt ontdekken wat je werkelijk beweegt. Bedekt onder een dikke laag van opvoeding, scholing, slechte ervaringen en sociale normen ligt het op je te wachten.

Na dit besef kun  je de moed vinden zoveel mogelijk jezelf te blijven onder alle omstandigheden. Daarmee beschouw je dus de omstandigheden als een voertuig om nog meer over jezelf te leren. Lukt je dit,  is dat een heldendaad van de eerste orde! Het betekent namelijk dat je in staat bent om oude ingesleten patronen te overwinnen. Dat is niet veel mensen gegund. 

Heb je dit bereikt, ben je in staat om je omstandigheden te maken zoals je wilt. Daarmee wordt niet de Amerikaanse droom van miljonair te worden bedoeld, hoewel ook dat niet is uitgesloten. Ook niet dat je gevrijwaard bent van verdriet en pijn. Het gaat er meer om dat je de omstandigheden zó naar je hand weet te zetten dat ze je eigen leerproces dienen. Je bent als het ware "gericht" (aligned). 

In organisaties staat Human Alignment voor het laten sporen van de organisatiedoelstellingen met de ambities en passies van de individuele medewerkers. Niemand hoeft je te vertellen dat écht gemotiveerde mensen vele malen beter presteren, initiatief en durf tonen en gelukkig zijn. Alleen, hoe bereik je het? Ook hier gaat Human Alignment uit van het creëren van omstandigheden waarin mensen zich optimaal individueel kunnen ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn. 

Rolf Bom

Mijn naam is Rolf Bom, gehuwd en vader van twee kinderen. Oprichter, eigenaar en enige werknemer van Human Alignment. Ik ben geboren in 1960.

Na de middelbare school ben ik na vele omzwervingen een carrière bij de Rijksoverheid begonnen. Daar heb ik verschillende richtingen bewandeld, van systeemontwikkeling tot organisatieadvies, projectmanagement en beleidswerk. Daar is ook mijn enorme fascinatie voor de drijfveren van mensen verder gegroeid. Vanuit die fascinatie heb ik een groot aantal opleidingen gevolgd zoals Professionele Gespreksvoering, Effectief Functioneren in Organisaties, Organisatiediagnose en Groepsinterventies. 

Bij de Academie voor Counselling en Coaching heb ik het diploma Academisch Counsellor en Coach behaald en gespecialiseerd in oplossingsgericht Counsellen en Coachen. Mijn stijl kenmerkt zich door mijn wil precies te weten wat je bedoelt of voelt. Dit is soms pijnlijk, maar dwingt je altijd te kijken naar die aspecten die je tot dan toe verborgen hield. Voor de buitenwereld, maar ook voor jezelf. Ik werk vanuit de filosofie dat je de oplossing voor je probleem al in je hebt. Het enige wat je moet doen is het avontuur aangaan om, als  een soort schatgraven, de oplossing uit jezelf naar boven te halen. Overigens, het praten vanuit problemen bevalt me niet zo. Door mijn specialisatie in oplossingsgericht counsellen heb ik de overtuiging dat je beter naar voren kunt kijken dan het verleden analyseren. Ik werk niet vanuit één model of theorie. In het hier-en-nu van het gesprek pas ik de kennis en ervaring toe die voor jou het beste werken.

Ik ben NMI-geregistreerd Mediator en als Register Counsellor  ingeschreven bij de Algemene Beroepsvereniging voor  Counselling (ABvC).

Kijk ook eens op mijn profiel op LinkedIn.